STER Advertentie
STER Advertentie

Vincent Kompany verrast voetbalwereld met twee open brieven

Vincent Kompany verrast voetbalwereld met twee open brieven
EPA

Zondag 19 mei 2019 - 12:37 uur

|

Door:

Burç

Met twee open brieven wist Vincent Kompany zondag de voetbalwereld op z'n kop te zetten. Rond tien uur 's ochtends postte hij het eerste deel op zijn Facebook waarin hij na elf jaar zijn afscheid bij Manchester City aankondigde. Het tweede deel kwam volledig uit de lucht vallen. Daarin schrijft de Belg dat hij speler-trainer gaat worden bij zijn oude club, de Belgische topclub RSC Anderlecht.

Goede leermeester

Kompany won met Manchester City zo ongeveer alles wat er te winnen viel in Engeland. De laatste drie jaren werkte met tacticus Pep Guardiola als trainer en leermeester. De Spanjaard die eerder successen bracht naar Barcelona en Bayern München wordt gezien als één van de beste trainers van de wereld. "Hij (Guardiola) liet mijn liefde voor voetbal weer bovendrijven. Ik keek mee, deed mee, analyseerde, absorbeerde en studeerde onder hem. Man City speelt het voetbal dat ik wil leren en anderen wil zien spelen en daarom heb ik besloten om de uitdaging aan de gaan bij Anderlecht als speler-trainer", aldus de Belg.

Anderlecht-uitdaging

Door een aantal toevalligheden kwam Vincent Kompany in gesprek met de club waar hij al van kinds af aan supporter van is. Een periode later boden ze hem een baan aan als speler-trainer. De technisch directeur en eigenaar hadden precies een plan voor de topvoetballer uitgestippeld waar hij zich steeds meer in kon vinden. Na lang nadenken heeft Kompany besloten om de uitdaging bij onze zuiderburen aan te gaan.

Populair op FunX.nl

  • Zus van overleden Fabienne (Over Mijn Lijk): "Ik mis haar positiviteit"

  • Moeder betaalt bruiloft dochter, laat zich bezwangeren door bruidegom

  • Famke Louise werkt samen met Afro Bros op 'Sexy Loca'

  • JoeyAK verdacht van ontvoering

  • In beslag genomen designeritems steeds vaker online geveild: hoe zit dat?

  • Jeroen van 'Over Mijn Lijk' is ongeneeslijk ziek: "Ik maak er het beste van"