Sport

Oranje naar finale Nations League

1. Newschevron right
  2. Oranje naar finale Nations League

Het Nederlands elftal is erin geslaagd om de finale van de Nations League te bereiken. In het stadion van Guimarães in Portugal werd Engeland na verlenging verslagen met 3-1.

Achterstand

Oranje kwam na ruim een half uur op een 1-0 achterstand. Matthijs de Ligt maakte een knullige overtreding op Marcus Rashford. De spits van Manchester United ging zelf achter de bal staan en liet doelman Jasper Cillessen kansloos.

Buitenspel

Met nog een kleine twintig minuten op de klok kwam de ploeg van bondscoach Ronald Koeman op gelijke hoogte. De Ligt maakte zijn fout goed en knikte de bal vanuit een corner steenhard achter Engeland-keeper Jordan Pickford. Engeland leek er met de zege vandoor te gaan, maar door het ingrijpen van de VAR werd de Engelse treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

Blessuretijd

In de blessuretijd kreeg Memphis Depay nog een gigantische kans om Oranje de zege te bezorgen. Zijn schot ging ruim naast. In de verlenging wist het Nederlands elftal alsnog de overwinning binnen te slepen. De Engelsman Kyle Walker passeerde zijn eigen keeper in de slotfase, waardoor het Nederlands elftal op een 2-1 voorsprong kwam. Quincy Promes stelde de overwinning veilig door te profiteren van een blunder van Ross Barkley en bepaalde de eindstand op 3-1.

Aanstaande zondag is Portugal de tegenstander van het Nederlands elftal in de finale van de Nations League.