Sport

PSV neemt het tegen FC Basel op in de tweede voorronde van de Champions League

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. PSV neemt het tegen FC Basel op in de tweede voorronde van de Champions League

PSV neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen FC Basel. In het Zwitserse Nyon vond vandaag de loting plaats van het kampioenenbal. Op 23 of 24 juli vindt de heenwedstrijd in Eindhoven plaats tegen de Zwitsers. De return vindt een week later plaats in Basel. Bij FC Basel spelen twee oude bekenden uit de Eredivisie. Aanvaller Ricky van Wolfswinkel scoort dit seizoen volop voor de Zwitsers, terwijl oud ADO en Heerenveen-doelman Martin Hansen ook in de selectie zit.

Goede club

PSV-trainer Mark van Bommel noemt Basel een goede tegenstander: "Iedereen die het internationale voetbal een beetje volgt, weet dat FC Basel een goede club is. Ze zijn er eigenlijk altijd bij in Europa en overleven ook regelmatig de groepsfase in de Champions League of Europa League. We gaan ons nu verdiepen in het Basel van nu.”

Groepsfase Champions League

Als PSV de tweede voorronde van de Champions League overleeft, moet het nog twee voorrondes spelen om de groepsfase van het kampioenenbal te halen. Als de Eindhovenaren weten te winnen, dan wordt Club Brugge, Krasnodar, LASK Linz of Medipol Basaksehir de volgende tegenstander.

Johan Cruijff Schaal

Voor PSV wordt het extra druk, want tussen de twee Champions League-duels in, strijden ze ook met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Die wedstrijd vindt op zaterdag 27 juli plaats, zodat PSV meer rust heeft in aanloop naar het tweede duel tegen FC Basel.

Ster advertentie
Ster advertentie