Sport

Oranje Leeuwinnen bereiken halve finale na winst op Italië

1. Newschevron right
  2. Oranje Leeuwinnen bereiken halve finale na winst op Italië

Het Oranje dameselftal heeft Italië in de kwartfinale van het WK weten te verslaan met 2-0! Miedema scoorde twintig minuten de eerste bal tussen de palen en elf minuten later kopte Van der Gragt de 2-0 binnen.

Geweldige tweede helft

Na een eerste helft die vooral in het teken stond van mislukte passes en slechte aanvallen, kwam Oranje keihard terug in de tweede helft. De Oranje Leeuwinnen kregen kans na kans en raakten de paal, de lat en zo ongeveer alles in en om het doel voordat er in de zeventigste minuut gescoord werd. Miedema kopte Oranje op voorsprong uit een vrije trap van Sherida Spitse. Ze wist de bal in de lange hoek te leggen, waar de keepster van Italië niet bij kon. In de 81ste minuut scoorde Oranje weer uit een kopbal, maar deze keer was Van der Gragt doeltreffend.

Volgende tegenstander

Oranje neemt het in de halve finale op tegen Duitsland of Zweden. Die twee landen spelen om 18:30 uur tegen elkaar en moeten uitmaken wie de tegenstander van het Nederlands dameselftal wordt. De Oranje Leeuwinnen zijn door de winst op Italië ook automatisch geplaatst voor de Olympische Spelen, die volgend jaar plaatsvinden in Tokio.