Sport

Oranje-getint Marokko verslaat ook Zuid-Afrika in slotfase

1. Newschevron right
  2. Oranje-getint Marokko verslaat ook Zuid-Afrika in slotfase

Het Marokkaanse elftal heeft maandagavond met 0-1 weten te winnen van Zuid-Afrika in de strijd om de Afrika Cup. De Atlasleeuwen kleurden vandaag oranje, want de basisopstelling bestond voor een groot deel uit spelers die afkomstig zijn uit Nederland. Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa, Nordin Amrabat en Noussair Mazraoui begonnen in de basis tegen Zuid-Afrika. Bij de Zuid-Afrikanen stonden ook een paar bekenden op of naast het veld: Kamohelo Mokotjo en Thulani Serero begonnen in de basis, terwijl Lars Veldwijk mocht invallen.

Slordig

Marokko had in de eerste helft meer balbezit dan de Zuid-Afrikanen, maar de Marokkanen wisten dit niet in kansen uit te drukken. Ze waren vooral slordig in de aanval en zagen daardoor hoe de eerste helft uiteindelijk in 0-0 eindigde. In de tweede helft kwam Marokko steeds vaker voor het doel van Zuid-Afrika. Een van de gevaarlijkste kansen was tot dan toe voor Achraf Hakimi. De voetballer van Real Madrid schoot de bal echter keihard op de lat.

Laat doelpunt

Net als tegen Namibië kwam nu ook weer in de 89ste minuut het bevrijdende doelpunt. Vlak voor het eindsignaal schoot Mbark Boussoufa de bevrijdende 0-1 binnen na een hoekschop die slecht weggewerkt werd.

Marokko groepswinnaar

Door de winst gaat Marokko met negen punten als groepswinnaar van Groep D door naar de achtste finales van de Afrika Cup. Zuid-Afrika eindigt derde, omdat Ivoorkust in dezelfde groep met 1-4 wist te winnen van Namibië. Hierdoor zijn Zuid-Afrika en Namibië uitgeschakeld op de Afrika Cup.