Sport

Nigeria schakelt Kameroen uit op Afrika Cup

1. Newschevron right
  2. Nigeria schakelt Kameroen uit op Afrika Cup

Titelverdediger Kameroen is uitgeschakeld op het toernooi om de Afrika Cup! De mannen van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert verloren met 3-2 van Nigeria.

Eerste helft: Kameroen

Nigeria kwam goed uit de startblokken en stond na negentien minuten met 1-0 voor door een bal die van richting werd veranderd door een Kameroense verdediger. Naar het einde toe van de eerste helft werd het opvallend genoeg ineens 1-2 voor Kameroen dankzij doelpunten van Bassogog en N’Jie.

Drie minuten, twee doelpunten

Kameroen ging fijn de rust in, maar in de tweede helft ging het al snel mis. Odion Ighalo scoorde eerst de 2-2 in de 63ste minuut. Drie minuten later stond Kameroen met 3-2 voor dankzij een doelpunt van Alex Iwobi.

Kameroen had het moeilijk

Kameroen speelde al geen geweldig toernooi, dus het verlies tegen Nigeria was niet heel opvallend te noemen. Het elftal van Seedorf en Kluivert speelde in de groepsfase twee keer gelijk tegen Ghana en Benin en wist alleen van Guinee-Bissau te winnen met 2-0.