STER Advertentie
STER Advertentie

40-jarige Manny Pacquiao is oudste bokskampioen ter wereld

40-jarige Manny Pacquiao is oudste bokskampioen ter wereld
AFP

Zondag 21 juli 2019 - 13:58 uur

|

Door:

Ginette

Manny Pacquaio boekte zijn 62ste profzege in de partij tegen de tien jaar jongere Amerikaanse Keith Thurman in Las Vegas. Daarmee werd de Filipijnse topbokser Super Champion in het weltergewicht. Hiermee is hij de oudste bokskampioen in het weltergewicht. 

Partij in Las Vegas

Pacquaio sloeg Thurman in de eerste van de twaalf ronden al tegen de grond. Keith Thurman herstelde zich goed, maar de klap zorgde uiteindelijk wel voor de zege van Manny Pacquiao. De Filipijnse bokser won de partij uiteindelijk op punten. Twee juryleden kozen voor Pacquaio, één voor Thurman. Het was de eerste nederlaag voor Thurman. 

Nog een record

Pacquaio is nu de oudste bokskampioen in het weltergewicht, maar won eerder al wereldtitels in zeven andere gewichtsklassen. Geen enkele bokser heeft eerder wereldtitels in acht verschillende gewichtsklassen veroverd en ook daarmee verbrak Pacquiao een record.  

Of Pacquiao nog een keer de ring in stapt, weet hij nog niet. Hij is senator in zijn thuisland en wil zich eerst daarop richten. 

Populair op FunX.nl

  • Lukaku reageert met foto op kritiek over gewicht: 'Not bad for a fat boy'

  • Tyra Banks helpt opkomend model met onverwachte fotoshoot langs de weg

  • Idris Elba stikt bijna in te pittige kippenvleugel en wordt viral meme

  • Toeristen gearresteerd in Sardinië na meesmokkelen van 40 kilo zand

  • Zeker 63 doden en 182 gewonden bij aanslag op bruiloft in Kabul

  • Deze man (55) gaat viral met zijn karaokesessies van allerlei hiphoptracks

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.sport.42923-40-jarige-manny-pacquiao-is-oudste-bokskampioen-ter-wereld"}