STER Advertentie
STER Advertentie

Colombiaan (22) wint als jongste wielrenner ooit Tour de France

Colombiaan (22) wint als jongste wielrenner ooit Tour de France
AFP

Maandag 29 juli 2019 - 08:08 uur

|

Door:

Milou

De naam Egan Bernal zegt je als niet-wielrenkenner waarschijnlijk niet zoveel, maar deze 22-jarige wielrenner heeft gisteren sportgeschiedenis geschreven. Naast dat hij de jongste Tour de France-winnaar in meer dan 100 jaar is, is hij ook de eerste Colombiaan die de belangrijke wielerwedstrijd wint. Op een Champs-Élysées vol Colombiaanse fans gaf hij gisteren een speech in het Engels, Spaans, Italiaans én Frans. "Ik ben de gelukkigste man op aarde."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedankt Colombia, Italië en Frankrijk

Egan kon het zelf gisteren bijna niet geloven. Emotioneel begroette hij na het finishen zijn familie. Daarna sprak hij op het erepodium zijn dank uit naar zijn team en begeleiders, maar ook naar de verschillende landen: "Ik bedank Colombia, want deze winst is ook van jullie. [...] "Ik bedank Italië, want daar ben ik deels opgegroeid. In mijn hart ben ik een beetje Italiaans. En ik bedank Frankrijk voor de mooiste koers ter wereld en voor de mooiste zege van mijn leven."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pas net begonnen

Egan deelde het podium met zijn Britse teamgenoot Geraint Thomas (33), die tweede werd en de Nederlandse Steven Kruijswijk (32), hij pakte de derde plaats. Deze Tour de France was pas Egans tweede grote wielerronde. Vorig jaar deed hij voor het eerst mee en toen eindigde hij op een vijftiende plaats. 

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef fixt samenwerking met Tory Lanez voor nieuw album

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Suriname versoepelt coronaregels

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'