Sport

PSV, Feyenoord en AZ door naar groepsfase van de Europa League

1. Newschevron right
  2. PSV, Feyenoord en AZ door naar groepsfase van de Europa League

PSV, Feyenoord en AZ hebben de groepsfase van de Europa League weten te bereiken. PSV versloeg Apollon Limassol overtuigend op Cyprus met 0-4. Feyenoord deed uit in Israël ook goede zaken. De Rotterdammers hadden de eerste wedstrijd al met 3-0 weten te winnen van Beer Sheva en deden dat trucje over in de uitwedstrijd. Voor AZ leek het Europese sprookje lange tijd voorbij, totdat Calvin Stengs diep in de extra tijd wist te scoren.

Ihattaren, Mitroglu en Malen

PSV begon de uitwedstrijd op Cyprus zonder Steven Bergwijn en Bruma, maar toch waren ze productief. Mohamed Ihattaren scoorde na 72 minuten de 1-0. Dat bleek het startschot, want daarna volgden doelpunten van invaller Kostas Mitroglu en twee keer Donyell Malen.

Kökcu, Berghuis en Burger

Feyenoord begon de tweede helft tegen Beer Sheva scherp met een doelpunt van Orkun Kökcu. Op dat moment hadden de Israëliers al één speler minder op het veld staan wegens een rode kaart. Na de 0-1 ging het snel, want tien minuten later schoot Berghuis al de 0-2. Wouter Burger maakte het trio aan doelpunten compleet door de 0-3 beheerst binnen te schieten na een mooie actie.

AZ in spanning

AZ beleefde een spannende wedstrijd in Brussel tegen Royal Antwerp. Spits Mbokani van de Belgische club kreeg namelijk in de 35ste minuut al rood. De doelpunten van AZ bleven echter uit. Antwerp wist wel te scoren. Tijdens de viering van dat doelpunt scoorde Didier Lamkel ook zijn tweede gele kaart, omdat hij het doelpunt vierde op de sintelbaan.

Stengs redt AZ

AZ bleef na het doelpunt van Royal Antwerp komen en was vaak gevaarlijk, maar het duurde tot de allerlaatste minuut voordat Stengs de 1-1 wist binnen te schieten. Na de verlenging ging het snel zorgde Ferdy Druijf voor de beslissende 1-2 en Teun Koopmeiners schoot de 1-3 feilloos binnen via een strafschop. De 1-4 van Albert Gudmundsson volgde diep in de tweede helft van de verlenging.

Loting UEFA Europa League

De loting voor de groepsfase van de UEFA Europa League vindt vrijdag plaats in Monaco.