Sport

Lukaku spreekt zich sterk uit tegen discriminatie na apengeluiden in Italië

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Lukaku spreekt zich sterk uit tegen discriminatie na apengeluiden in Italië

De Belgische voetballer Romelu Lukaku ging onlangs voor een flink bedrag van Manchester United naar Internazionale. In zijn tweede wedstrijd kreeg de voetballer met de donkere huidskleur al te maken met racisme. In het duel tussen Internazionale en Cagliari werden er apengeluiden gemaakt door de supporters op Sardinië. Een dag later reageert Lukaku via Instagram op de misselijkmakende geluiden.

Tijd voor verandering

Romelu Lukaku noemt voetbal een sport waar iedereen van moet kunnen genieten. Discriminatie hoort volgens hem niet thuis in het spel. De Belgisch international zegt dat het tijd is voor verandering, maar ook dat dat moet beginnen bij de voetbalbonden en bij social media-platforms zoals Instagram, Twitter en Facebook. "Je ziet iedere dag minstens één racistische opmerking onder een post van iemand met een andere huidskleur dan wit. (...) Dames en heren we leven in 2019. In plaats van vooruit gaan we achteruit. Ik denk dat wij spelers samen een statement moeten maken om het voetbal schoon en plezierig te houden."

Reacties van voetballers

Rappers zoals YG en Ronnie Flex en collega's van Lukaku hebben gereageerd onder het bericht. De meesten ondersteunen hem met een emoji, maar Clarence Seedorf maakt er direct werk van. De oud-international van Oranje schrijft dat het inderdaad tijd is om iets te gaan doen. Hij belooft de Belgisch international binnenkort te gaan bellen, om hierover verder te praten.

Ster advertentie
Ster advertentie