STER Advertentie
STER Advertentie

Lukaku spreekt zich sterk uit tegen discriminatie na apengeluiden in Italië

Lukaku spreekt zich sterk uit tegen discriminatie na apengeluiden in Italië
EPA

Maandag 2 september 2019 - 16:28 uur

|

Door:

Burç

De Belgische voetballer Romelu Lukaku ging onlangs voor een flink bedrag van Manchester United naar Internazionale. In zijn tweede wedstrijd kreeg de voetballer met de donkere huidskleur al te maken met racisme. In het duel tussen Internazionale en Cagliari werden er apengeluiden gemaakt door de supporters op Sardinië. Een dag later reageert Lukaku via Instagram op de misselijkmakende geluiden.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tijd voor verandering

Romelu Lukaku noemt voetbal een sport waar iedereen van moet kunnen genieten. Discriminatie hoort volgens hem niet thuis in het spel. De Belgisch international zegt dat het tijd is voor verandering, maar ook dat dat moet beginnen bij de voetbalbonden en bij social media-platforms zoals Instagram, Twitter en Facebook. "Je ziet iedere dag minstens één racistische opmerking onder een post van iemand met een andere huidskleur dan wit. (...) Dames en heren we leven in 2019. In plaats van vooruit gaan we achteruit. Ik denk dat wij spelers samen een statement moeten maken om het voetbal schoon en plezierig te houden."

Lees ook: Romelu Lukaku deelt indrukwekkend verhaal over opgroeien in armoede

Reacties van voetballers

Rappers zoals YG en Ronnie Flex en collega's van Lukaku hebben gereageerd onder het bericht. De meesten ondersteunen hem met een emoji, maar Clarence Seedorf maakt er direct werk van. De oud-international van Oranje schrijft dat het inderdaad tijd is om iets te gaan doen. Hij belooft de Belgisch international binnenkort te gaan bellen, om hierover verder te praten.

reactie clarence

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

  • Tabitha is terug met twee nieuwe tracks: "Dit zijn de feel good songs!"

  • 90's-serie 'Saved by the Bell' komt terug mét originele cast