STER Advertentie
STER Advertentie

Deze 8 Nederlandse voetballers maken kans op de Gouden Bal

Deze 8 Nederlandse voetballers maken kans op de Gouden Bal
ANP

Dinsdag 22 oktober 2019 - 07:50 uur

|

Door:

Elize

Er zijn dit jaar maar liefst acht Nederlandse voetballers genomineerd voor de prestigieuze Ballon d´Or, oftewel de Gouden Bal. Het gaat om vijf mannen en drie vrouwen die kans maken om benoemd te worden tot beste speler van 2019. Dat werd bekendgemaakt door het Franse tijdschrift France Football.

spelers

Bij de mannen zijn het Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek die kans maken op de Gouden Bal. Bij de vrouwen zijn dat Vivianne Miedema, Lieke Martens en Sari van Veenendaal.

Verkiezing

De Nederlandse voetballers staan in een lijst van in totaal vijftig spelers, waarvan dertig mannen en twintig vrouwen, die is opgesteld door het Franse tijdschrift France Football. Voetbaljournalisten uit verschillende landen mogen nu hun stem gaan uitbrengen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zeven

De Gouden Bal, die vorig jaar naar Luka Modric ging, werd al zeven keer eerder door een Nederlandse voetballer gewonnen. De laatste keer was 27 jaar geleden, toen Marco van Basten voor de derde keer (1988, 1989 en 1992) de prijs won. Ook Johan Cruijf werd drie keer(in 1971, 1973 en 1974) tot beste speler vernoemd. Ruud Gullit kreeg de prijs een keer, in 1987. De Ballon d'Or wordt pas sinds vorig jaar ook aan vrouwen uitgereikt. 

Populair op FunX.nl

  • 'Mulan' skipt bioscopen en komt exclusief uit op Disney+

  • 'Einde Libanon ligt op de loer na explosie'

  • Tim Hofman deelt emotionele post voor overleden Jeroen (Over Mijn Lijk): "Ik ga je missen vriend"

  • Tiffany Hadish bevestigt relatie met Common

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel

  • Famke Louise Instagram-official met nieuwe lover Trè Samuels