STER Advertentie
STER Advertentie

Uniek: Iraanse vrouwen doen live verslag van Ajax-Chelsea

Uniek: Iraanse vrouwen doen live verslag van Ajax-Chelsea
EPA

Woensdag 23 oktober 2019 - 16:14 uur

|

Door:

Burç

De Champions League-wedstrijd die vanavond tussen Ajax en Chelsea plaatsvindt, wordt in Iran verslagen door drie vrouwen in plaats van mannen. Dat maakte het Iraanse staatspersbureau IRNA vandaag bekend. Najmeh Jafari presenteert de radio-uitzending en krijgt daarbij hulp van twee vrouwelijke experts Niloufar Ardalan en Gelareh Nazem.

Vrouwen in het stadion

Iran liet onlangs tijdens het WK-kwalificatieduel met Cambodja ook voor het eerst sinds 1979 weer vrouwen toe als toeschouwer van voetbalwedstrijden.  De FIFA verplichtte Iran daartoe. Het leverde een flinke toestroom op. Maar liefst vierduizend vrouwen zaten op de tribune, maar wel gescheiden van de mannen in een speciaal vak. Zij zagen hun land met 14-0 winnen van de tegenstander.

Vermomd

De FIFA heeft Iran in de afgelopen jaren al vaker op de vingers getikt om vrouwen toegang te geven tot wedstrijden. Iraanse vrouwen voeren ook al jaren actie om die kans te krijgen. In september werd dat heel extreem toen de 30-jarige Sahar Khodayari zichzelf voor een rechtbank in brand stak en uiteindelijk overleed aan haar verwondingen. De vrouwelijke voetbalfan deed die actie bewust voor de rechtbank, omdat ze daar terechtstond. Ze had zichzelf als man vermomd om een voetbalstadion binnen te kunnen gaan.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Artiesten spreken zich uit tegen coronabeleid met #ikdoenietmeermee

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Hugo de Jonge noemt actie Famke Louise "extra merkwaardige move"

  • Prison Break-acteur Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen