Sport

Shanice van de Sanden maakt als eerste vrouw kans op Fashion Player Award

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Shanice van de Sanden maakt als eerste vrouw kans op Fashion Player Award

Voetbalster Shanice van de Sanden kan vanavond bij het Life After Football-gala de Fashion Player Award winnen. De prijs gaat om wie de best geklede voetballer is en de voetbalster van Olympique Lyon is de eerste vrouw in twaalf jaar die hiervoor genomineerd is! Ze neemt het op tegen André Onana, Rai Vloet, Navarone Foor en Ritsu Doan. Tijd om haar hierover te spreken in Start met Fernando.

Persoonlijkheid

Shanice is een echte fashion lover en valt vaak op door haar kleurrijke kapsels, felle lippenstift en gewoon die extra swag die ze altijd heeft. Ze vindt het dan ook chill dat zij via haar kleding kan laten zien wat haar persoonlijkheid is. Shanice: "Ik haal mijn kleding overal vandaan en ik vind het leuk om er goed uit te zien. Uiteindelijk zegt het ook veel over je eigen persoonlijkheid. [...] Dit ben ík en ik wil gewoon zijn wie ik ben. Aan me kleding kan je zien dat ik heel erg extreem kan zijn."

Eigen kledinglijn?

De voetbalster vertelt dat zij haar kleding niet alleen bij dure winkels koopt. Ze gaat ook gerust naar een tweedehandswinkel. Shanice: "Ik vind het cool dat ik alles kan combineren en er uiteindelijk heel extreem kan uitzien." Met haar grote liefde voor fashion vraag je jezelf misschien af of Shanice niet een kledinglijn zou moeten beginnen. Daarop antwoordt ze: "Daar ben ik zeker over na aan het denken. Ik wil een eigen barbershop en dat misschien combineren met een kledinglijn. Dat zou heel erg cool zijn."

Eerste vrouw in 12 jaar

De prijs voor Fashion Player winnen is natuurlijk al een eer. Maar deze editie heeft nog net iets extra's. Shanice is namelijk de eerste vrouw in twaalf jaar die genomineerd is. Hoe dope zou het dan zijn als zij de prijs wint?

"Ik vind het een enorme eer, het is echt bijzonder. Het zou voor mezelf mooi zijn als ik 'm win, maar ook voor het vrouwenvoetbal. Het zijn niet alleen de mannen die er goed uitzien, er zijn ook genoeg vrouwen die een goede kledingstijl hebben. [...] Ik doe dit niet voor mezelf, maar ook voor de vrouwen."

Concurrentie

Benieuwd naar de concurrentie van Shanice? Check het hieronder!

André Onana (Ajax)

Navarone Foor (Vitesse)

Rai Vloet (Excelsior)

Ritsu Doan (PSV)

Ster advertentie
Ster advertentie