Sport

Suriname plaatst zich voor eerst in geschiedenis voor Gold Cup

  1. Newschevron right
  2. Suriname plaatst zich voor eerst in geschiedenis voor Gold Cup

Het Surinaamse voetbalelftal heeft maandagavond Nicaragua verslagen en is daarmee geplaatst voor de CONCACAF Gold Cup 2021. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit het Surinaamse elftal gelukt is. Daarnaast promoveert de selectie naar de Nations League A.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wedstrijd

De voetballers wonnen met 2-1 van Nicaragua. Oud-Excelsior-speler en kersverse international Nigel Hasselbaink was verantwoordelijk voor een van de goals. Het andere doelpunt werd gemaakt door Ivenzo Comvalius.

Met de overwinning belandt Suriname op de eerste plaats in groep D met 13 punten uit 6 gespeelde wedstrijden.

Concacaf Gold Cup
De CONCACAF Gold Cup is het belangrijkste voetbaltoernooi voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. De huidige opzet van het toernooi wordt sinds 1991 om de twee jaar gehouden. Daarvoor heette het toernooi het CONCACAF-kampioenschap. Suriname deed daar in 1977 en 1985 aan mee.

De afgelopen vijftien edities van de Gold Cup werden vrijwel allemaal gewonnen door Mexico of de Verenigde Staten. Met uitzondering van 2000, toen werd de Gold Cup gewonnen door Canada.

Naast Suriname wisten Curaçao, Mexico, de Verenigde Staten, Canada, Jamaica, Costa Rica, Honduras, El Salvador, Grenada en Martinique zich tot nu toe te plaatsen voor het toernooi dat in 2021 zal plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie