Sport

Niet Virgil van Dijk, maar Lionel Messi wint Gouden Bal

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Niet Virgil van Dijk, maar Lionel Messi wint Gouden Bal

Lionel Messi heeft vanavond voor de zesde keer de Gouden Bal (Ballon d'Or) in ontvangst mogen nemen in het Théatre du Châtelet in Parijs. Onze eigen Virgil van Dijk werd genoemd als de grootste concurrent van de Argentijnse topvoetballer, maar 'Big Virg' eindigde uiteindelijk als tweede in de verkiezing van France Football.

Geen hoofdprijs, wel Gouden Bal

Lionel Messi won het afgelopen jaar de titel met FC Barcelona en werd derde tijdens het toernooi om de Copa América. Een echte hoofdprijs wist de aanvaller niet te winnen. Dat lukte onze eigen Virgil van Dijk wel. De verdediger van Liverpool wist zelfs Barcelona eerder dit seizoen uit te schakelen in de Champions League. Hij won het Europese toernooi uiteindelijk met zijn club.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Messi meer dan Ronaldo

De zesde Gouden Bal van Lionel Messi betekent dat hij nu eentje meer heeft dan zijn aartsrivaal Cristiano Ronaldo. De Portugees heeft er vijf op zijn naam staan. De Nederlanders die de prijs het meest hebben gewonnen, zijn Johan Cruijff en Marco van Basten. Zij mochten allebei drie keer de Gouden Bal in ontvangst nemen.

ORANJE OP DE SHORTLIST

De Gouden Bal wordt ieder jaar uitgereikt door het Franse voetbaltijdschrift France Football. Op de shortlist die de redacteuren van het Franse weekblad samenstellen, stonden dit jaar dertig namen. Naast Van Dijk waren ook de namen van zijn Oranje-collega's Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek daarop terug te vinden.

BESTE VROUWELIJKE VOETBALSTER

De Gouden Bal voor beste vrouwelijke voetballer ging - zoals de meesten al verwachtten - naar de Amerikaanse wereldkampioene Megan Rapinoe. Oranje Leeuwinnen Vivianne Miedema, Lieke Martens en Sari van Veenendaal waren ook geselecteerd voor de prijs.

Matthijs de Ligt

Er was tijdens het gala in Parijs wel een andere Nederlander die in de prijzen viel. Matthijs de Ligt mocht namelijk de Kopa Trophy in ontvangst nemen. Dat is de prijs voor het beste talent onder de 21 jaar. Daarmee volgt hij Kylian Mbappé op, die vorig jaar de eerste editie van de prijs won.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie