STER Advertentie
STER Advertentie

Zeefuik: "Scheidsrechter greep niet in tegen oerwoudgeluiden"

Zondag 15 december 2019 - 13:07 uur

|

Door:

Burç

FC Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik zegt dat hij zaterdagavond in de wedstrijd tegen ADO Den Haag racistisch is bejegend en dat de scheidsrechter niet heeft ingegrepen. Een deel van de ADO-supporters heeft volgens Zeefuik oerwoudgeluiden gemaakt, maar de scheidsrechter is het daar niet mee eens.

Geluiden die niemand wil horen

"Hij reageerde niet eens. Dat vond ik erg teleurstellend," zegt Zeefuik in het Dagblad van het Noorden over de actie van scheidsrechter Joey Kooij. "Het waren geluiden die ik niet wil horen, die niemand wil horen. Geluiden die absoluut niet thuishoren in het voetbal."

"Geen oerwoudgeluiden"

Scheidsrechter Joey Kooij heeft bevestigd dat Deyovaisio Zeefuik het voorval heeft gemeld, maar de arbiter vond het niet klinken als oerwoudgeluiden: "Ik hoorde gemor van de tribune, maar dat geluid vond ik niet genoeg om actie te ondernemen. Volgens mij waren het geen oerwoudgeluiden."

Rood voor Zeefuik

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Zeefuik heeft de tweede helft van de wedstrijd niet meegemaakt door een elleboogstoot. De scheidsrechter nam het niet waar, maar na ingrijpen van de VAR kreeg de vleugelverdediger rood en kon hij de kleedkamer opzoeken.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Murda treedt op voor miljoenen kijkers in finale van Turkse The Voice: O Ses Türkiye

  • Tienerbroers beginnen bedrijf om moeder te laten stoppen met werken

  • 8 powercouples om bij weg te zwijmelen op Valentijnsdag

  • 'Premier League gaat Manchester City ook straffen'

  • ADO-fans ontkennen leuzen over overleden vader van Ihattaren

  • Storm Dennis zorgt voor code rood bij de Britten