STER Advertentie
STER Advertentie

Sifan Hassan op Sportgala verkozen tot Sportvrouw van het Jaar

Sifan Hassan op Sportgala verkozen tot Sportvrouw van het Jaar
AFP

Donderdag 19 december 2019 - 11:15 uur

|

Door:

Elize

Sifan Hassan is woensdagavond op het NOS | NOC*NSF Sportgala in Amsterdam verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De 26-jarige atlete werd in 2019 tweevoudig wereldkampioene en werd eerder deze week al uitgeroepen tot beste Nederlandse atleet van het afgelopen jaar. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hardlopen

Hassan werd geboren in Ethiopië en kwam op 15-jarige leeftijd in haar eentje naar Nederland. Ze belandde in een opvangkamp in Zuidlaren waar ze zich doodongelukkig voelde. Na een paar maanden ging ze in Leeuwarden wonen waar ze werd opgevangen door een vrouw. Daar pakte ze het hardlopen, dat in Ethiopië al een passie voor haar was, weer op.

Eind 2013 kreeg Hassan haar Nederlandse paspoort en kon ze (officieel) meedoen aan kampioenschappen. Niet veel later stroomden de titels binnen. Zo behaalde ze goud op het Nederlands kampioenschap, won ze goud en zilver op het Europees kampioenschap en veroverde ze een bronzen medaille op het wereldkampioenschap.

Geschiedenis

Dit jaar schreef Hassan geschiedenis tijdens haar deelname aan het wereldkampioenschap atletiek in Qatar. Ze won als eerste atlete ooit op één WK goud op zowel de 1500 meter als de 10000 meter. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trainen

Helaas kon Hassan niet bij het gala aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen. Ze is momenteel in Amerika aan het trainen voor de Olympische Spelen in Tokio. "Ik hoop dat volgend jaar ook fantastisch wordt", vertelt de atlete aan de NOS.

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin