Sport

Grote voetbalnamen bij afscheidsduel Wesley Sneijder in Utrecht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grote voetbalnamen bij afscheidsduel Wesley Sneijder in Utrecht

José Mourinho, Fabio Cannavaro, Samuel Eto'o: enkele grote namen die je straks kunt checken in het Stadion Galgenwaard. Op 3 juni zullen namelijk veel grote namen naar Utrecht komen voor het afscheidsduel van Wesley Sneijder.

Wedstrijd

Sneijder gaf in augustus aan definitief te stoppen met zijn professionele voetballoopbaan. De recordinternational nam op 6 september 2018 al afscheid van het Nederlands elftal tijdens een vriendschappelijke pot tegen Peru. De komende wedstrijd is bedoeld om een punt te zetten achter zijn gehele carrière. In gesprek met De Telegraaf vertelde hij wat we van de wedstrijd kunnen verwachten:

"Het wordt een wedstrijd tussen een Oranje-sterrenelftal en een team van de spelers met wie ik in Nederland, Spanje, Italië en Turkije heb samengespeeld."

Legendes

Omdat het duel een week voor het EK zal zijn, zullen er geen actieve voetballers meedoen. Maar wat maakt het uit? Het lijstje met legendes is indrukwekkend: Jari Litmanen, Javier Zanetti, Christian Chivu, Marco Materazzi, Dejan Stankovic, Esteban Cambiasso en Diego Milito zullen allemaal komen.

Ook de lijst met ex-internationals van Oranje is niet mis: Patrick Kluivert, Arjen Robben, Dirk Kuyt, Nigel de Jong, Khalid Boulahrouz, Clarence Seedorf, Edgar Davis, John Heitinga, André Ooijer, Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel.

Afvallen

De ploegen zullen gecoacht worden door Bert van Marwijk en José Mourinho. Vooral voor de Portugese coach gaat Sneijder extra zijn best doen om wat kilo's af te vallen. "Ik heb even afstand genomen van het sporten, maar ga in het nieuwe jaar vol in training voor mijn afscheidswedstrijd. Ik wil topfit aan de aftrap staan", vertelt Sneijder aan de Telegraaf. "Dat moet ook wel, want José is veeleisend en zet me anders gewoon op de bank."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie