STER Advertentie
STER Advertentie

Amerikaanse Ajacied Dest terug na onveilig gevoel in Qatar

Amerikaanse Ajacied Dest terug na onveilig gevoel in Qatar

Donderdag 9 januari 2020 - 14:19 uur

|

Door:

Shaddy

De Amerikaanse Ajax-speler Sergino Dest keert terug van het trainingskamp in Qatar. Dest had een onveilig gevoel en voelde zich niet comfortabel genoeg om het trainingskamp volledig af te maken, zodoende besloot hij op het vliegtuig te stappen naar Nederland.

Onveilig

De huidige situatie in het Midden-Oosten wordt door velen als onstabiel gezien. De politieke spanningen met de Verenigde Staten zorgen voor een onveilig gevoel bij de Amerikaanse Dest. Hij gaf dit aan bij de staf van Ajax en zij stemden in met een terugkeer naar Amsterdam.

Sergino Dest had de keuze om voor Nederland of Amerika uit te komen en koos er uiteindelijk voor om de Amerikaanse nationale ploeg te vertegenwoordigen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ajax krijgt kritiek

Ajax krijgt kritiek voor het feit dat zij ondanks de situatie in het Midden-Oosten toch op trainingskamp zijn gegaan naar Qatar. Organisaties zoals Amnesty International zijn het er niet mee eens dat de Nederlandse voetbalclub naar het land afreist voor een trainingskamp. "De club heeft wel een vrije keus waar in de winter wordt getraind. Bij de bouw van de stadions zijn honderden doden gevallen en arbeiders worden amper of slecht betaald," aldus een woordvoerder tegen Nu.nl.

 

Populair op FunX.nl

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • Amerika neemt harde maatregelen tegen China om Oeigoeren

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album