STER Advertentie
STER Advertentie

Badr Hari gaat mogelijk voor Nederland boksen op de Olympische Spelen

Badr Hari gaat mogelijk voor Nederland boksen op de Olympische Spelen
ANP

Donderdag 16 januari 2020 - 09:43 uur

|

Door:

Elize

Badri Hari gaat dit jaar mogelijk voor Nederland boksen op de Olympische Spelen in Tokio. De Nederlandse Boksbond (NBB) is in gesprek met de 35-jarige kickbokser. Dat melden de Telegraaf en de NOS.

Oriëntatie

Voorzitter van de NBB van der Vorst heeft in het NOS Radio 1 Journaal laten weten dat de boksbond aan het oriënteren is of er onder kickboksers voldoende potentie is voor olympische deelname. Er vinden volgens hem op dit moment verschillende gesprekken plaats.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verrassing

Een van de kickboksers die de bond gesproken heeft, is dus Badri Hari. Dat kwam als een verrassing, vertelt trainer Mike Passenier aan de NOS. "We moeten eerst uitzoeken of het in zijn carrière past en of kickboksorganisatie Glory er blij mee is." Hij schat de kans dat Glory ermee instemt om Badr een paar maanden uit handen te geven klein in. De vechter moet bovendien eerst nog herstellen van de enkelblessure die hij opliep in het gevecht tegen Rico Verhoeven.

Strafblad  een belemmering? 

Badr werd een aantal jaar geleden veroordeeld voor mishandelingen in het Amsterdamse nachtleven en heeft daardoor een strafblad op zijn naam staan. Dat lijkt geen belemmering te zijn. Sportorganisatie NOC*NSF laat weten dat sporters ondanks een strafblad mee mogen doen aan de Olympische spelen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Badr Hari erover nadenkt om mee te doen aan de Olympische Spelen. Badr kan zowel voor Marokko als Nederland uitkomen en overwoog in 2012 nog namens Marokko naar de Spelen te gaan. Dat kwam er uiteindelijk niet van destijds. 

 

Populair op FunX.nl

  • Boef openhartig over breuk met Selma Omari

  • Witte supremacist in Amerika geëxecuteerd na marteling en moord op 8-jarig meisje

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Banken scherpen criteria voor hypotheken nog verder aan

  • Coronasituatie in België 'steeds zorgelijker'

  • Kelly Rowland: 'Ik voelde me tien jaar lang overschaduwd door Beyoncé'