STER Advertentie
STER Advertentie

'Premier League gaat Manchester City ook straffen'

Premier League gaat Manchester City ook straffen
AFP

Zondag 16 februari 2020 - 11:56 uur

|

Door:

Burç

Manchester City wordt mogelijk strenger gestraft dan een boete van 30 miljoen dollar en twee jaar uitsluiting van Europees voetbal. Verschillende media uit Engeland melden dat de Premier League de club ook gaat straffen, omdat ze zich in ieder geval tussen 2012 en 2016 niet aan de Financial Fair Play-regels hebben gehouden. Er zou al gesproken worden over puntenmindering voor de club waar Pep Guardiola trainer is.

Football Leaks

Uit e-mails van Football Leaks die vorig jaar lekten, zou blijken dat Manchester City verkeerde informatie over sponsorinkomsten zou hebben aangeleverd. De UEFA en de Premier League begonnen toen een onderzoek. De UEFA heeft inmiddels geconcludeerd dat City fout zat en sluit ze daarom voor twee jaar uit van Europees voetbal. City heeft direct aangegeven dat het bij het internationaal sporttribunaal CAS in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

Sponsorgeld uit eigen zak

Eigenaar Sheikh Mansour zou zogenaamde sponsorinkomsten van Manchester City uit eigen zak hebben betaald terwijl dat niet mag. Clubs mogen alleen uitgeven wat ze aan inkomsten genereren. Zo zou hoofdsponsor Etihad Airways maar tien van de tachtig miljoen aan sponsoring hebben betaald. Voor de overige zeventig miljoen zou de sjeik via allerlei constructies zijn eigen portemonnee hebben getrokken. Ook zijn er nog andere schimmige deals die te maken hebben met het wegwerken van financiële tekorten rondom ontslagvergoedingen en het aantrekken van jeugdspelers.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • Halima beschuldigt uitzendbureau van discriminatie: "Voor mij was hij niet beschikbaar, maar voor Tessa wel"

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin

  • Stel in India noemt pasgeboren tweeling Corona en Covid