STER Advertentie
STER Advertentie

Basketballer LeBron James gaat kinderboeken schrijven

Basketballer LeBron James gaat kinderboeken schrijven
AFP

Woensdag 19 februari 2020 - 10:19 uur

|

Door:

Freek

Een van de grootste basketballers die de wereld ooit gekend heeft, LeBron James, slaat een nieuw pad in als kinderboekenschrijver. De uitgever HarperCollins heeft een deal voor twee boeken aangekondigd in samenwerking met de LeBron James Foundation. Het boek heet I Promise en komt op 11 augustus dit jaar uit.

Het beste uit jezelf halen

Het doel van het boek is kinderen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. James deelt met USA Today: “Boeken hebben de mogelijkheid om te leren, inspireren en om mensen bij elkaar te brengen. Daarom betekenen deze boeken, en de kans om ouders en kinderen samen te laten lezen, zo veel voor me.” Het is de bedoeling dat ieder kind zich kan herkennen in het verhaal met teksten als: “Ik beloof mijn stem te gebruiken en me uit te spreken voor alles wat goed is. En wanneer het zwaar is, blijf vechten.”

https://twitter.com/KingJames/status/1229815535631626240

Filantroop

Het is zeker niet de eerste keer dat James zich inzet voor anderen. Met zijn stichting de Lebron James Foundation zet hij zich in voor kansarme jongeren. Zo startte hij eerder de I Promise School in zijn geboorteplaats Akron, Ohio. Op deze school kunnen leerlingen een volledige studiebeurs verdienen. Daarnaast zijn er op de school allerlei faciliteiten om het hele gezin van de leerlingen te ondersteunen zoals juridische hulp, voedselbank, loopbaanbegeleiding en nog veel meer. 

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen