STER Advertentie
STER Advertentie

Bericht dat Ronaldo zijn hotels ombouwt tot ziekenhuizen blijkt hoax

Bericht dat Ronaldo zijn hotels ombouwt tot ziekenhuizen blijkt hoax
ÈPA

Zondag 15 maart 2020 - 10:56 uur

|

Door:

Burç

De Spaanse krant Marca schreef zondagochtend dat Cristiano Ronaldo zich in zou zetten tegen de strijd die we tegen het coronavirus voeren. De topvoetballer van Juventus zou opdracht hebben gegeven om twee van zijn hotels om te laten bouwen tot ziekenhuizen, maar dit bericht blijkt een hoax. De krant heeft het artikel inniddels ook aangepast.

Portugese CR7-hotels

Ronaldo heeft twee Pestana CR7-hotels in Portugal. Op Madeira waar hij opgroeide, en een in de hoofdstad Lissabon. In de eerste versie van het artikel stond dat beide hotels omgebouwd zouden worden en Ronaldo de behandelingen en het salaris van de medewerkers zou gaan betalen.

"We worden geen hospitaal"

Het RTL Nieuws heeft met een woordvoerder van het CR7-hotel in Lissabon gesproken. Diegene spreekt het verhaal tegen: "We zijn een hotel. We worden geen hospitaal. Het is een dag als alle anderen, we zijn en blijven een hotel. We worden platgebeld door de pers. Ik wens u een fijne dag." Marca lijkt het verhaal inmiddels ook te hebben ingetrokken.

Steun aan medici

Cristiano Ronaldo heeft nog niet officieel gereageerd op het bericht. Wel sprak hij gisteren zijn steun uit aan alle medische professionals die hun eigen leven op het spel zetten, om die van anderen te redden. Nadat bleek dat Ronaldo's teamgenoot Daniele Rugani corona had, zijn alle voetballers van Juventus in quarantaine gegaan. Ronaldo verblijft momenteel in Portugal. Zijn zieke moeder ligt namelijk in het ziekenhuis, maar niet wegens corona.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Akwasi opnieuw bedreigd nadat foto's van zijn huis op Facebook zijn gedeeld

  • Banken scherpen criteria voor hypotheken nog verder aan

  • Deze Temptation 2020-verleider is vader geworden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Politie bevestigt: lichaam Naya Rivera gevonden in meer in Californië

  • Jongen (14) neergestoken in Rotterdam, twee meisjes (17) aangehouden