STER Advertentie
STER Advertentie

#PlayersTogether: Premier League-spelers starten initiatief om geld in te zamelen

#PlayersTogether: Premier League-spelers starten initiatief om geld in te zamelen
EPA

Donderdag 9 april 2020 - 11:56 uur

|

Door:

Elize

De voetballers van de Engelse voetbalcompetitie hebben hun krachten gebundeld en zijn het initiatief #PlayersTogether gestart. De Premier League-spelers hopen hiermee hun steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus. 

Gesprekken

Verschillende Premier League-spelers, waaronder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, hebben een bericht over het initiatief op hun social media gedeeld. Daarin is te lezen dat een groot gedeelte van alle spelers vorige week meerdere gesprekken heeft gehad om te bedenken hoe ze kunnen helpen in de strijd tegen het coronavirus.

"Dit is een kritieke tijd voor ons land en voor onze gezondheidszorg. We zijn vastberaden om te helpen op elke mogelijke manier", staat er in het bericht. "We kunnen bevestigen na lange gesprekken met een groot aantal spelers van alle Premier League-clubs dat we ons eigen initiatief gestart zijn: #PlayersTogether."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#PlayersTogether

Voor het initiatief #PlayersTogether werken de spelers samen met NHS Charities Together (NHSCT). De NHSCT is een overkoepelende organisatie van meer dan 150 goede doelen die zich op de gezondheidszorg richten. Het doel van #PlayersTogether is om te helpen in het snel en effectief creëren en verspreiden van geldmiddelen naar waar het het meest nodig is.

Samenwerking

De spelers benadrukken in het bericht dat dit initiatief vanuit de spelers en niet de clubs of de competitie komt. "Het proberen te helpen, net zoals zoveel anderen doen in dit land, maakt echt een verschil." De spelers doneren zelf ruim 4,5 miljoen euro aan de NHS, het Engelse openbare gezondheidszorgstelsel. 

"Onze gebeden en gedachtes gaan uit naar iedereen die door deze crisis geraakt wordt. Door samen te blijven zullen we dit doorstaan."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan