STER Advertentie
STER Advertentie

Noa Lang vlogt hoe hij een dagje meedoet aan de ramadan

Zondag 3 mei 2020 - 11:52 uur

|

Door:

Burç

Noa Lang heeft afgelopen weekend een dag gevast tijdens de ramadan. De voetballer van Ajax is zelf geen moslim, maar wilde zijn islamitische vrienden en stiefvader Nourdin Boukhari steunen. Brahim Lakhal, bekend van Brahim Vlogs, legde alles vast zodat jij kan zien hoe de dag van de aanvaller eruit heeft gezien.

Familie en vrienden steunen

"Ik wil ook ervaren hoe het is om de hele dag niet te eten", zegt Noa in de vlog van Brahim. "Veel vrienden van mij doen aan de ramadan mee. Ik heb moslimvrienden, mijn stiefvader is Marokkaans en mijn halfzusje is half Marokkaans. Zij steunen mij in de dingen die ik doe, dus ik steun hen ook."

Hardlopen in de regen

Noa Lang deed mee op verzoek van YouTuber Brahim Lakhal en verraste hem door tijdens het vasten toch vast te houden aan zijn dagelijkse routine. Ze gingen vijf kilometer hardlopen in de regen en Brahim moest dus ook meedoen.

Lees ook: Défano Holwijn doet mee aan ramadan: "Ik reset mezelf en waardeer alles nog meer"

Nourdin Boukhari

Na het hardlopen praten Brahim en Noa over de hechte band die hij heeft met zijn stiefvader Nourdin Boukhari. "Ik hou echt van hem", zegt de voetballer. "Hij heeft altijd met mij gevoetbald. Mij veel geleerd. Als hij kwam, dan kwam hij naar wedstrijden van mij kijken. Ook al speelde ik bij Feyenoord en hij voor Ajax."

Van Feyenoord naar Ajax

Noa Lang maakte rond zijn dertiende de pittige overstap van Feyenoord naar Ajax en vertelt Brahim dat hij altijd al voor de Amsterdamse club is geweest. De overstap zag hij echter niet aankomen: "Mijn vader haalde mij thuis op voor een oefenwedstrijd. We stapten in de auto en hij zei "gefeliciteerd: volgend jaar speel je voor Ajax." Iedereen wist dat ik naar Ajax wilde omdat het mijn droomclub is. Ze hoefden mij daarom niet eens te vragen. Ik ben mijn hele leven al voor Ajax."

Vasten verbreken

Na de intensieve dag verbreekt Noa Lang het vasten bij zijn ouders thuis. Hij speelt FIFA, belt wat rond en schuift dan aan om vervolgens te smullen van onder andere harira, dadels en chebakia. Een dag later vertelt de voetballer dat hij het leuk vond, maar dat de hele dag vloggen niets is voor hem. Ook reageerde Noa tot slot op een aantal pittige kijkersvragen.

Populair op FunX.nl

  • Rapper Barbenoirx over mishandeling Yasmine: ''Ik ben geen monster''

  • Nabestaanden doodgestoken Alice (15) houden stille tocht in Rotterdam

  • John Legend en Chrissy Teigen kondigen derde kindje aan met video van 'Wild'

  • ADO Den Haag-voetballer Kairan (Max) Wang (15) overleden bij tragisch ongeval

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • 'Cristiano Ronaldo aangeboden bij Barcelona'