Sport

Champions League verplaatst naar Portugal, Europa League naar Duitsland

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Champions League verplaatst naar Portugal, Europa League naar Duitsland

De UEFA heeft besloten om de kwart- en halve finales en de finale van de Europese toernooien in één land plaats te laten vinden wegens de coronacrisis. Op die manier blijft de kans op besmettingen laag, omdat clubs niet hoeven te reizen. Mogelijk worden alle wedstrijden zonder toeschouwers gespeeld. De finales zouden eigenlijk gespeeld worden in Istanbul (Champions League) en Gdansk (Europa League). Die steden mogen de finale in het volgende Europese seizoen organiseren.

Lissabon en Duitsland

De Champions League wordt van 12 tot en met 23 augustus afgemaakt als een knockouttoernooi in Lissabon. De eindfase van de Europa League zal van 10 tot en met 24 augustus plaatsvinden in de Duitse steden Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Köln. Dit toernooi zal ook als een knockouttoernooi gespeeld worden. Dat maakte de UEFA vandaag bekend na een videoconferentie.

Champions League

In de Champions League is pas de helft van de kwartfinalisten bekend: Atlético Madrid, Atalanta, Paris Saint-Germain en RB Leipzig zijn al door. In de wedstrijden Juventus-Olympique Lyon, Manchester City-Real Madrid, FC Barcelona-Napoli en Bayern München-Chelsea wordt bekend welke vier clubs ook naar de volgende ronde mogen. Het is nog niet bekend waar de resterende achtste finales gespeeld zullen worden. Als Lissabon onveilig blijkt te zijn, dan wordt uitgeweken naar Porto en Guimarães.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Europa League

In de Europa League moeten de achtste finales tussen Internazionale-Getafe en Sevilla-AS Roma nog twee keer gespeeld worden. Van de overige wedstrijden moet alleen de return nog gespeeld worden: Shakhtar Donetsk-VfL Wolfsburg, Bayer Leverkusen-Glasgow Rangers, Wolverhampton Wanderers-Olympiacos, FC Kopenhagen-Istanbul Basaksehir, Manchester United-LASK en FC Basel-Eintracht Frankfurt. Het lijkt erop dat deze wedstrijden in Duitsland gespeeld gaan worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorrondes nieuw seizoen

Het nieuwe Europese voetbalseizoen begint voor AZ op 25 en 26 augustus met een duel in de tweede voorronde van de Champions League. Willem II start op 17 september in de tweede voorronde van de Europa League. PSV mag zich klaarmaken voor de derde voorronde op 24 september. Voor Feyenoord start het seizoen pas op 24 oktober in de groepsfase van de Europa League. Voor Ajax is het nog even afwachten. Als de winnaar van de Champions League in eigen land ook kampioen wordt, dan starten de Amsterdammers pas op 22 of 23 oktober in de Champions League. Anders begint Ajax op 22 of 23 september aan de play-offs van de voorronden voor de Champions League.

Ster advertentie
Ster advertentie