STER Advertentie
STER Advertentie

'Het hele NBA-seizoen achter gesloten deuren is enige optie'

Het hele NBA-seizoen achter gesloten deuren is enige optie
EPA

Woensdag 29 juli 2020 - 08:34 uur

|

Door:

Burç

De Amerikaanse basketbalcompetitie wordt dit jaar mogelijk volledig zonder toeschouwers gespeeld. Als de situatie rond het coronavirus niet verbeterd, dan is dat de enige optie voor de NBA volgens Michele Roberts, directrice van spelersvakbond National Basketball Players Association (NBPA).

NBA in Disney World

Het nieuwe NBA-seizoen opent dit jaar achter gesloten deuren. Alle teams verblijven bij elkaar in het Walt Disney World Resort nabij Orlando waar alle wedstrijden gespeeld gaan worden. De NBPA-directeur vertelt ESPN dat ze in het begin dacht dat het als een soort gevangenis zou voelen, omdat de spelers als het ware opgesloten blijven. Maar volgens haar ziet het er perfect uit en is de sfeer goed.

Weinig problemen

De duidelijke afspraken en veiligheidsvoorschriften zorgen er volgens Michele Roberts voor dat er weinig problemen zijn in aanloop naar het begin van het NBA-seizoen. Aanstaande donderdag gaat de basketbalcompetitie van start met de wedstrijd tussen de New Orleans Pelicans en de Utah Jazz.

Rest van het NBA-seizoen

Volgens Roberts kan de rest van het NBA-seizoen maar beter achter gesloten deuren plaatsvinden. Ze gelooft namelijk niet dat het coronavirus binnen twee weken verdwenen is. Ze hoopt het wel, zodat er weer in eigen stadions gespeeld kan worden en spelers weer naar huis kunnen. "Maar daar kunnen we nu niet van uitgaan", zegt ze. "Als dit de juiste manier is, dan moeten we dat doen."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

  • Kim en Kanye delen hartverwarmende beelden van hun vakantie

  • 'Ik kan de stinkende scheetjes van mijn vriendin niet verdragen'

  • Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'