Sport

Stefan de Vrij verkozen tot beste verdediger van de Serie A

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Stefan de Vrij verkozen tot beste verdediger van de Serie A

De beste verdediger van de Italiaanse competitie komt uit Nederland! Stefan de Vrij, die dit jaar tweede werd met Internazionale uit Milaan, is namelijk verkozen tot de beste verdediger van de Serie A.

Andere prijswinnaars

De Vrij was niet de enige speler die vandaag in de prijzen viel. Paulo Dybala van Juventus werd verkozen tot beste speler van het seizoen en zijn teamgenoot Wojchiech Szczesny mag zichzelf een jaar lang beste keeper van de competitie noemen. De andere winnaars zijn Alejandro ‘Papu’ Gómez van Atalanta Bergamo (beste middenvelder), Ciro Immobile van Lazio Roma (beste aanvaller) en Dejan Kulusevski van Parma (talent van het jaar).

DE VRIJ IN ITALIË

Stefan de Vrij speelt inmiddels al zes jaar in de Italiaanse competitie. De 28-jarige verdediger verruilde Feyenoord in 2014 voor Lazio Roma. Enkele jaren later maakte hij de overstap naar Internazionale.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zorgen verlicht

De uitslag van de verkiezing is gebaseerd op statistieken van Stats Perform, die de spelers van de Serie A monitort. Competitiebaas Luigi De Siervo prees de spelers die zelfs tijdens een coronacrisis hun talenten wisten te presenteren. "Ze hebben onze zorgen verlicht met topprestaties. We bedanken deze spelers voor hun inzet en professionaliteit."

Ster advertentie
Ster advertentie