STER Advertentie
STER Advertentie

Tennisster Osaka zet protest tegen politiegeweld voort met mondkapjes

Tennisster Osaka zet protest tegen politiegeweld voort met mondkapjes
YouTube: US Open Tennis Championships

Donderdag 3 september 2020 - 16:25 uur

|

Door:

Francesco

De Japanse tennisster Naomi Osaka zette in de tweede ronde van de US Open haar protest voort tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten. Zij zal het hele toernooi te zien zijn met mondkapjes waarop namen van slachtoffers van politiegeweld staan.

Protestacties

Het is niet de eerste keer dat Osaka tennis inzet als protestactie tegen politiegeweld. Zo trok zij zich vorige week nog terug uit het WTA-toernooi van Cincinnati uit protest tegen het neerschieten van Jacob BlakeOok in de eerste ronde van de US Open droeg Osaka een mondkapje met de naam van Breonna Taylor daarop geschreven, een zwarte vrouw die in maart door politieagenten dood werd geschoten. 

"Tennis wordt over de hele wereld bekeken en ik wil mensen simpelweg iets bijbrengen. Ik heb het gevoel dat ik mijn platform voor iets belangrijks moet gebruiken. Ik heb nog zeven verschillende mondkapjes voor dit toernooi."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elijah McClain

Tijdens haar partij in de tweede ronde tegen de Italiaanse Camila Giorgi (winst in 6-1, 6-2) besloot ze de naam van Elijah McClain op haar mondkapje te zetten. McClain kwam in 2019 om het leven door politiegeweld. "Ik vond het heel pijnlijk om zijn verhaal te horen. Zijn naam is volgens mij lang niet zo bekend als die van George Floyd of Breonna Taylor, dus ik wilde hem vandaag eervol vertegenwoordigen." 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rollercoaster Tycoon 3 tijdelijk gratis te downloaden

  • Jennifer Lopez en Maluma doen kapot sexy in nieuwe tweedelige clip