Sport

'Memphis Depay maakt transfer naar FC Barcelona voor 30 miljoen euro'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Memphis Depay maakt transfer naar FC Barcelona voor 30 miljoen euro'

Memphis Depay naar FC Barcelona is een done deal. Dat meldt De Telegraaf maandagavond. Bij de Catalaanse club wordt Memphis herenigd met trainer Ronald Koeman, waarmee hij eerder al samenwerkte bij Oranje. Hij wordt na Frenkie de Jong de tweede Nederlandse voetballer in dienst van de Blaugrana.

Nieuwe aanvalspartner Messi

Nadat Ronald Koeman afgelopen maand tekende als trainer van FC Barcelona, werd er al vrij snel gesproken van een transfer van Memphis naar Barça. Aangezien Luís Suárez mag vertrekken van Koeman, schrijft De Telegraaf dat Memphis de nieuwe aanvalspartner van Messi wordt. Barcelona hoopt hem later deze week nog te presenteren in het Camp Nou.

30 miljoen + bonussen

Memphis' contract bij Olympique Lyon liep over een jaar af, waardoor Barcelona nog een redelijk 'zacht' prijsje voor hem betaalt. De Catalaanse club zal in eerste instantie meteen 25 miljoen overmaken, waarna er na dit seizoen nog 5 miljoen betaald zal worden aan Lyon. De transfersom kan via bonussen uiteindelijk nog oplopen met nog eens 2 miljoen.

PSV

Ook PSV, de club waar Memphis van 2006 tot 2015 speelde, zal blij zijn met de deal. De Brabantse club krijgt namelijk 3,75 procent van elke transfersom die ooit voor Memphis wordt betaald. Dat komt in dit geval neer op zo'n 1,1 miljoen. Niet verkeerd!

Wijnaldum

Behalve Memphis, wordt ook Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum al een tijdje gelinkt aan een transfer naar Barça. Die kans lijkt echter steeds kleiner te worden na een goed gesprek tussen Gini en Liverpool-manager Jürgen Klopp. Hoogstwaarschijnlijk zal de middenvelder bijtekenen tot 2023 bij de Engelse club.

Ster advertentie
Ster advertentie