Up 2 Date

Ode aan NBA-speler Kobe Bryant

  1. Newschevron right
  2. Ode aan NBA-speler Kobe Bryant

'Dear Basketball', daarmee begint de legendarische NBA-speler Kobe Bryant zijn afscheidsgedicht op de website The Players Tribune. De 37-jarige Lakers-sterspeler gaat stoppen met zijn grote liefde na dit NBA-seizoen, dat ook zijn twintigste seizoen is. 'Love You Always, Kobe', zo eindigt de shooting guard zijn gedicht.

Hoewel Kobe een basketballer is in hart in nieren, is hij klaar om los te laten. Tijdens een persconferentie laat hij weten dat het op fysiek niveau wel genoeg is geweest. En dat het ook een beetje raar is om tussen hele jonge spelers te basketballen.

Michael Jordan

Kobe wordt gezien als de Michael Jordan zijn basketbalgeneratie. De twee hebben regelmatig contact en Michael Jordan wist dan ook als één van de eerste dat Kobe zou stoppen.


In de onderstaande video zijn de meest bizarre en bijna precieze vergelijkingen gemaakt tussen de twee grote spelers. De manier waarop ze basketballen, de manier waarop ze zich over het basketbalveld bewegen..bijna identiek.

Highlights

Het is lastig om een selectie te maken van de mooie en onvergetelijke speelmomenten van Kobe Bryant, want het zijn er zoveel! Gelukkig maakt YouTube het een stukje makkelijker. Ben je ready voor in ieder geval tien highlights in Kobe's carriere?!

25 minuten Kobe

Bekijk de volledige persconferentie hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie