Up 2 Date

SFB door Spotify gespot als een van de grootste nieuwe artiesten

  1. Newschevron right
  2. SFB door Spotify gespot als een van de grootste nieuwe artiesten

Spotify ziet SFB als een van de muzikale acts dat volgend jaar gaat doorbreken. De muziekstreamingdienst heeft een lijst opgesteld met de volgens hun beste nieuwe artiesten van volgend jaar: de Spotlight on 2016. Daarin staat de Haagse crew op de vijfde plaats. Ook SBMG en MC Sevdaliza komen voor in de lijst.

Selectie

Om de lijst samen te stellen kijkt de dienst naar artiesten die in de viral charts voorkomen. Dat zijn lijsten die het vaakst worden gedeeld. Ook winnaars van de 3FM Serious Talent award worden meegenomen.

"Spotify vindt niets leuker dan nieuwe artiesten ontdekken", zegt Jim Kreeftenberg van Spotify Benelux tegen NOSop3. "We hebben natuurlijk niet altijd gelijk, de 'talenten' breken niet altijd door. Maar we denken met de analyse van de hitlijsten wel echt te kunnen zien wie er groot gaan worden."

Volledige lijst

Andere artiesten in de lijst zijn: HAEVN, The Indien, LEÓN, Gavin James, Max Meser, Kav Verhouzer, Campsite Dream, Bolier, Teske, Paron James, The Brahms, Son Mieux. Spotify heeft een complete playlist gemaakt met alle talenten. Beluister 'm hier.

Ster advertentie
Ster advertentie