STER Advertentie
STER Advertentie

VIDEO: Ali B geeft geschiedenisles over twintig jaar Nederhop

VIDEO: Ali B geeft geschiedenisles over twintig jaar Nederhop

Dinsdag 8 december 2015 - 16:05 uur

|

Door:

Kavita

Tegenwoordig kennen we onder andere Ronnie Flex, Lil' Kleine, Fresku, Adje en Hef. Maar Nederlandse hip hop is twintig jaar geleden begonnen door de overwegend blanke groep Osdorp Posse en tegenhanger Extince. Rapper en ondernemer Ali B schoof bij De Wereld Draait Door als geschiedenisleraar met Nederhop als specialisatie!

"Je had Osdorp Posse, maar de Marokkaanse jongeren van daar herkenden zich niet in die groep. Dus die hadden een groep nodig en die heette THC en daarmee konden ze zich in herkennen"

Osdorp Posse deed meer aan de hardere en agressieve vorm van hip hop. "Het was superspannend en controversieel." Extince bracht een meer funky flow. "Dit was een nieuwe stijl. Absolute koning."

Het geschiedenislesje van Ali bevatte tien belangrijke punten. Natuurlijk liet hij ook stukjes horen van de beste Nederlandse rappers uit verschillende steden. 

"Opgezwolle had 'hip hop, hip hop. Zij hebben ervoor gezorgen dat het mainstream gedragen werd, zonder dat het commercieel werd"

"Kempi en Fresku zijn de twee belangrijkste spelers uit Eindhoven. Zij brachten een soort van kwestbaarheid in de rap. Emo-rap"

Populair op FunX.nl

  • Blacka wordt komende donderdag vrijgelaten uit gevangenis

  • 'The Lion King' krijgt tweede live-action film

  • Bikini-foto Kylie Jenner resulteert in 48.000 nieuw geregistreerde stemmers

  • Famke Louise houdt woord en bezoekt Diederik Gommers in ziekenhuis

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"

  • Merel van Amnesty International: "De politie 'weet' van tevoren wie de volgende crimineel wordt"