Up 2 Date

Gay en moslim: hoe deal je ermee?

  1. Newschevron right
  2. Gay en moslim: hoe deal je ermee?

Misschien ben je hier zelf mee aan het struggelen of ken je iemand anders die dat doet: homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn en ook moslim. Moet dat het einde betekenen van je geloof? Volgens Stichting Maruf niet. Zij zijn er voor moslims die bij de zogenaamde LHBT-groep horen.

zelfde schuitje

In Morad & Shay vertelde Dounia van Stichting Maruf wat zij precies doen. Hoe ga je met je geaardheid en je religie om? Hoe deal ik met de sociale druk uit mijn omgeving? Hoe kan ik met een fijn gevoel islamitisch zijn? Moet ik het met mijn ouders bespreken? Over dit soort vragen kun je met de mensen van de stichting praten. Zij willen er vooral voor zorgen dat jongeren leren zichzelf te accepteren.

"Het helpt echt om met mensen te praten die in hetzelfde schuitje zitten."

'moslim en homo kan echt niet'

Dat dit onderwerp nog steeds reacties oproept, bleek wel uit de reacties die FunX kreeg. "Vanbinnen is iedereen hetzelfde!! Ongeacht geaardheid kleur of whatever one love! reageerde iemand op Instagram. Maar anderen konden het minder waarderen: Mensen die zeggen, 'ik ben moslim en homo', dat kan echt niet, appte een luisteraar. Morad had er wel iets op te zeggen:

"Als je wist hoeveel gays er verantwoordelijk zijn voor deze show, dan val je echt om!"

Als je met Stichting Maruf in contact wil komen, stuur dan een mailtje naar: stichtingmaruf@gmail.com

Ster advertentie
Ster advertentie