STER Advertentie
STER Advertentie

ABOUT LAST NIGHT: Oscars! Leonardo DiCaprio wint er eindelijk één & Chris Rock haalt keihard uit naar 'witte' organisatie

ABOUT LAST NIGHT: Oscars! Leonardo DiCaprio wint er eindelijk één & Chris Rock haalt keihard uit naar witte organisatie

Maandag 29 februari 2016 - 09:18 uur

|

Door:

Charissa

Wat heb jij vannacht allemaal gemist? FunX vat de 3 opvallendste gebeurtenissen voor je samen.

1. Leonardo wint eindelijk een Oscar

Vijfmaal is scheepsrecht. Zondagavond heeft Leonardo DiCaprio eindelijk een Oscar ontvangen in de categorie 'Beste hoofdrol' voor zijn rol in The Revenant. Vier keer eerder was hij genomineerd voor de belangrijke filmprijs, zonder succes. De award voor beste film ging naar de op waarheidgebaseerde drama 'Spotlight'. Bekijk hier alle winnaars.

In zijn bedankspeech greep Leonardo niet alleen de kans om de filmindustrie te bedanken, maar ook om zijn idealen voor de wereld te verspreiden.

2. Meer Oscars: Chris Rock Basht iedereen en z'n moeder vanwege 'witte' Oscars

Chris Rock laat niemand heel in zijn openingsspeech van de 88ste filmaward, vanwege het tekort aan zwarte genomineerden. Hij haalt uit naar zowel de organisatie van de 'witte' Oscars en de mensen die de show boycotten. De comedian grapt dat als presentatoren voor de show zouden worden genomineerd, hij nooit de baan zou hebben gekregen en dat de 'R.I.P.'-lijst dit jaar bestaat uit zwarten die door politiegeweld om het leven zijn gekomen. Chris haalt zelfs de slavernij en Rihanna slipje erbij.

"Als je oma aan een boom hangt, is het heel moeilijk om na te denken over 'Beste korte, buitenlandse documentaire' " (2:15 min.)

3. Aziaten nauwelijks zichtbaar in Hollywood

Nu de filmwereld steeds meer kritiek krijgt op het gebrek aan rollen en awards voor zwarte acteurs, kunnen andere minderheden niet achterblijven. Nieuwsmedium Al Jazeera zocht uit hoe het eigenlijk zit voor Latijns-Amerikanen, Aziaten en andere groepen.

Uit hun onderzoek blijkt dat van elke 20 sprekende rollen er 1 wordt gespeeld door een Aziatische acteur en dat slechts 1 procent van de hoofdrollen in Hollywood naar een Aziaat gaat. Of deze gemeenschap zich net zo zal uitspreken als de zwarte en er volgend jaar een Aziatische host op het podium staat, is nog de vraag.

 

Asians are nearly invisible in Hollywood. #Oscars

Geplaatst door AJ+ op zondag 28 februari 2016

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen