Up 2 Date

VIDEO: Dit is de man die het hoofd van Nabil neerlegde voor shisha-lounge Fayrouz

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Dit is de man die het hoofd van Nabil neerlegde voor shisha-lounge Fayrouz

In Opsporing Verzocht zijn vanavond beelden getoond van de man die vorige week woensdag het hoofd van Nabil Amzieb voor de deur legde van shisha lounge Fayrouz in Amsterdam. Hij droeg het hoofd van de 23-jarige Amsterdammer in een vuilniszak.

Te zien is hoe hij rustig aan komt lopen en (net buiten beeld) het hoofd neerlegt. Vervolgens rent hij weg naar het Stadionplein. De beelden zijn afkomstig van particuliere bewakingscamera's op de Amstelveenseweg.

Onherkenbaar

De dader is vrijwel onherkenbaar in beeld. Hij draagt een blauwe jas en heeft continu een capuchon op. Hij heeft een donkere Volkswagen Polo gebruikt om het hoofd in te vervoeren. Die auto werd later brandend teruggevonden. Een dag eerder werd in Amsterdam Zuidoost het lichaam van Nabil gevonden, eveneens in een brandende auto.

Geen 'grote jongen'

Nabil Amzieb, is een bekende van de politie, maar hij stond niet bekend als 'grote jongen'. De politie weet nog niet wat het motief van de moord is. Mogelijk heeft het te maken met de Mocro Maffia, de strijd tussen Marokkaanse drugsbendes die sinds 2012 woedt.

Vermist

De familie van Nabil heeft aan de Amsterdamse zender AT5 laten weten dat hij dagenlang vermist was voordat hij gevonden werd. De politie weet nog niet waar Amzieb toen geweest is en vraagt mensen die dat weten contact op te nemen met de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie