Up 2 Date

Tweede aanslag in één week in Turkije: 5 doden, 36 gewonden

  1. Newschevron right
  2. Tweede aanslag in één week in Turkije: 5 doden, 36 gewonden

In Istanbul is vanochtend een bom afgegaan waarbij tot nu toe 5 doden en 36 gewonden zijn gevallen. Het is de tweede aanslag in één week. De bom ging af te midden van winkelende mensen in de Istiklalstraat waar ook veel toeristen komen.

facebook en twitter geblokt

Direct na de aanslag blokkeerde de overheid in Turkije Facebook en Twitter zodat de Turkse burgers minder informatie kunnen krijgen via onofficiële berichtgevers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

vlakbij nederlandse consulaat

In het gebied waar de zelfmoordbom is afgegaan, zitten verschillende diplomatieke missies, waaronder het Nederlandse consulaat. De Duitse regering had twee dagen geleden al besloten om het consulaat in Istanbul te sluiten vanwege de terreurdreiging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koerdische vrijheidsvalken

De aanslag is nog niet opgeëist. De explosie van afgelopen zondag, waarbij zeker 34 doden zijn gevallen in Ankara, is opgeëist door militanten die zichzelf de Koerdische Vrijheidsvalken noemen (TAK).

Deze terroristische groepering is gelinkt aan de PKK en zij noemden de aanslag in Ankara een vergelding voor de bombardementen die de Turkse regering de laatste maanden uitvoert op Koerdische doelwitten in het zuiden van het land.

Ster advertentie
Ster advertentie