Up 2 Date

ABOUT LAST NIGHT: De wereld staat stil voor Brussel en mogelijke daders gezien op camera

  1. Newschevron right
  2. ABOUT LAST NIGHT: De wereld staat stil voor Brussel en mogelijke daders gezien op camera

Terwijl een vluchteling sorry zegt voor wat er in Brussel is gebeurd, werd het nieuws gisteravond nog steeds overspoeld door berichten uit België.

In de About Last Night van vandaag daarom: beroemde gebouwen kleuren zwart-geel-rood voor Brussel, vermoedelijke daders gezien op camerabeelden en Adèle eert slachtoffers.

beroemde gebouwen in kleuren van belgische vlag

Gisteravond kleurde het Paleis op de Dam in Amsterdam zwart-geel-rood uit solidariteit voor de aanslagen in Brussel. Overal ter wereld stonden beroemde gebouwen in het teken van de Belgische driekleur.

Onder andere de Burj Khalifa in Dubai, de Eiffeltoren in Parijs en de Trevi-fontein in Rome deden mee.

De wereld is solidair met België.

Geplaatst door VRT deredactie.be op dinsdag 22 maart 2016

daders vermoedelijk gezien op camerabeelden

De mogelijke daders zijn gezien op camerabeelden vlak voor de explosies op het vliegveld Zaventem in Brussel. Op de beelden staan drie mannen met een karretje voor koffers. Twee van de mannen dragen allebei een zwarte handschoen aan hun linkerhand.

Dit zouden de zelfmoordterroristen kunnen zijn die een ontsteker in hun handschoenen verstopten. De politie is nu op zoek naar de derde man in de witte jas.

De twee zelfmoordterroristen zijn ondertussen geïdentificeerd als de broers Khalid en Ibrahim El Bakraoui. De uit Brussel afkomstige broers hebben een crimineel verleden maar waren nog niet met terrorisme in verband gebracht.

adèle zingt eerbetoon aan brussel

Adèle eerde gisteravond de slachtoffers die gevallen zijn in Brussel met haar nummer 'To Make You Feel My Love' in het O2 stadion in Londen. De zangeres vroeg het publiek of ze allemaal het licht van hun telefoons aan wilden doen terwijl zij het liefdesnummer zong.

"Ik denk niet dat ik nog nooit zo geraakt ben geweest in mijn leven tijdens een van mijn shows, dit was zo prachtig. Bedankt dat jullie dit deden. Ik denk dat ze ons gehoord hebben"

Ster advertentie
Ster advertentie