Up 2 Date

'Boerenjongen' Ari schrijft stuk voor 'lief moslimmeisje'

  1. Newschevron right
  2. 'Boerenjongen' Ari schrijft stuk voor 'lief moslimmeisje'

"Lief moslimmeisje, Ik heb een zwak voor exotische meisjes zoals jij, dat mag je best weten. Ik houd van jullie olijfkleurige huid en jullie intense, donkere ogen. Zelfs jullie soms wat kromme neusjes vind ik fantastisch." Zo begint het geschreven stuk van Ari Vogelaar, voor een 'lief moslimmeisje', op de website van Mindshakes.

Boerenjongen Ari uit zich over zijn voorliefde voor vrouwen met een hoofddoek en de tegenstellingen die daarbij komen kijken. Het kan in eerste instantie een beetje apart overkomen, maar dat is niet de bedoeling van zijn verhaal. Hij komt uit de Bible Belt en vertrok voor zijn studie naar Rotterdam. "Zoveel knappe meisjes had ik nog nooit op één plek gezien."

Angst & teleurstelling

Ari beschrijft zijn 'ontmoeting' met een leuk islamitisch meisje in de metro. "Hoe dan ook: je fascineerde me en voor ik het wist zat ik naar je te staren. Het duurde niet lang voor je dat opmerkte, maar toen gebeurde er iets vreemds: je schrok. Ik zag angst in je ogen. Teleurstelling. Twijfel. En ik besefte meteen wat er aan de hand moest zijn: jij dacht dat ik naar je keek omdat ik je wantrouwde, omdat ik een of ander blank gozertje ben en jij een moslima, en omdat de mensen die jouw religie aanhangen mijn ‘soort’ opblazen en kapotschieten."

Benieuwd naar het hele artikel? Lees het hier!

Yo Ari

"Ik ben je exotisch meisje niet. Ik ben je Jasmine niet. Ik ben je projectie niet. Laat me alsjeblieft zelf ontdekken wie ik ben." Zo schrijft 'moslimmeisje' Kauthar Bouchallikht in haar reactie op Ari's artikel. Ze voelt zich er namelijk niet door gevleid.

"Je spreekt in enkelvoud met mij vele anderen aan. Hoe divers dat lieve moslimmeisje is blijkt alleen al uit de reacties op je stuk. Sommige van mijn vriendinnen plaatsten hartjes bij je stuk, sommige niet. Ik denk dat inmiddels wel duidelijk is tot welke categorie ik behoor. Met de beste bedoelingen sla je virtueel een arm om me heen, maar ik voel me verstikt. Je duwt in hokjes. Ja, jij ook."

Lees hier de hele reactie van Kauthar.

Ster advertentie
Ster advertentie