Up 2 Date

Allergische reactie op Ari's brief aan 'lief moslimmeisje'

  1. Newschevron right
  2. Allergische reactie op Ari's brief aan 'lief moslimmeisje'

"Ik denk dat ik een beetje in mijn eigen val ben getrapt door te zeggen dat we mensen niet in hokjes moeten plaatsen, maar tegelijkertijd heb ik moslimmeisjes onbewust wel in een hokje geplaatst." Dat vertelde Ari Vogelaar aan Morad & Shay. De website Mindshakes publiceerde zijn brief aan een 'lief moslimmeisje' en dat zorgde voor een hoop positieve, maar ook negatieve reacties.

Heb je het voorgaande artikel niet gelezen? Lees dat dan eerst even hier.

Lief of toch niet?

Morad vond de column lief. En zo was het ook bedoeld. "Het is ook echt geschreven, omdat ik weet dat er een enorm stigma rust op bepaalde religie's. Ik vind dat fout en heel kwalijk." Toch kwam er veel kritiek op, die Ari achteraf begrijpt.

"De redactie van Mindshakes heeft de inleiding van het artikel geschreven. Daar stond in dat ik één of andere flirtende Ariër was. Dat zijn helemaal niet mijn woorden. Het artikel gaat in essentie ook helemaal niet over flirten natuurlijk. De meeste storm van kritiek ging wel daarover en dat vond ik heel jammer. Nu lijkt het net alsof één of ander gabbertje in de metro naar een moslimmeisje zat te kijken."

Objectivering

De inhoudelijke kritiek vond Ari heel prettig, vooral het reactieartikel van Kauthar Bouchallikht. Morad & Shay haalden haar telefonisch in de uitzending. "Het gaat mij totaal niet om de intentie, maar de uitwerking daarvan. De objectivering." Maar ook op haar artikel kwamen heel wat verschillende reacties binnen. "We zullen er nooit met de ander uitkomen. Maar het gaat gewoon goed, zolang we erover blijven praten."

Ster advertentie
Ster advertentie