Up 2 Date

Pokemongols: column van Tim

  1. Newschevron right
  2. Pokemongols: column van Tim

Ja maar, ik zie steeds minder mensen op straat. Je zit toch gewoon lekker achter je computer om te internetten, lekker naar je telefoon staren is ook top. Speeltuinen zijn overbodig aan het worden, winkels sluiten steeds meer en het uitgaansleven is ook niet meer zo druk als vroeger. Nee, waarom zou je in godsnaam nog je huis uit komen?

Nou, bijvoorbeeld om Pokemon Go te spelen. De nieuwste rage voor mannen tussen de 25 en 35 die nog steeds het liefst in een tekenfilmwereld willen leven. Oh nostalgie, wat maak je toch weer makkelijk duidelijk hoeveel mensen geen leven hebben en het liefst fantasiediertjes willen vangen en ze trainen ipv iets nuttigs doen met hun leven.

Als er toch een manier zou moeten bestaan om alle vrouwen in je leven te ontneuken en in zijn achteruit terug naar je maagd status te vliegen, is het wel Pokemon Go. Ik stond gister in een warm park met zomerweer tussen een hele hoop vrouwen en zag hele groepen single mannen met hun telefoon rond rennen op zoek naar een nieuwe Squirtle. POB, Pokemon over Bitches.

En daar houdt de waanzin niet op natuurlijk. Mensen die voor je huis staan omdat er Nintendo heeft bepaald dat er een gym in je huis staat en ze moeten even wat pokeballs curveballen naar je voordeur om zo een nieuwe Pikachu te vangen. Hallo 32-jarige man met baard en hipster uiterlijk. Ben je lekker met je medefreaks door een park aan het rennen op zoek naar digitale fightclub tamagochi’s?

Compleet afgeleid en kinderlijk blij over straat lopen, omdat je dan een diertje kan vangen om hem in een bal te stoppen. Dat diertje is vanaf dat moment jouw slaaf en mag alleen uit zijn veel te kleine hok als hij moet vechten tegen een ander dier. Alles om de eer, een soort hanengevecht maar dan met stripfiguren en Pokemon is wel schattig. Tenminste, als je 14 bent of als 32-jarige die nog duimt en bang is in het donker. Je kan maar beter verstandelijk gehandicapt zijn, want anders is er niks schattigs meer aan.

"Ja maar Tim je snapt het niet, laat het me je uitleggen." Doe maar niet, ik snap het liever niet dan dat ik met een Pokemon-outfit mijn auto aan de kant van de weg moet zetten omdat er een Bulbasaur op de vluchtstrook staat. Als er een echte Bulbasaur zou staan, had ik er liever vol gas overheen gereden om de bloederige resten in de wasstraat van mijn velgen te laten poetsen. Hoe ga je fulltime door heel je stad rennen op zoek naar Pokemons, maar vertel je me met een stalen gezicht dat je geen werk kan vinden.

Maar speel je spelletje maar hoor, als er een Charmander nodig is om je van je luie reet af te krijgen, dan so be it, dan maar een Charmander. Wat is er nou mooier dan een generatie van bankhangers te zien opstaan om ergens achter aan te gaan. Het was natuurlijk beter geweest als we met zijn allen in beweging kwamen om in opstand te komen tegen de politiek maar ach, dit is in ieder geval iets. Misschien is het een idee om Mark Rutte en Geert Wilders te bombarderen tot Team Rocket, misschien dat dat een oplossing is. Je weet het maar nooit. Pika Pika, jullie moeders.

Ster advertentie
Ster advertentie