Up 2 Date

Google gaat live met nieuwe videochat-app Duo

  1. Newschevron right
  2. Google gaat live met nieuwe videochat-app Duo

Als de naam Duo je niet laat denken aan een hoge studieschuld bij het studentenservicebureau, dan kan de nieuwe app van Google wel wat voor jou zijn. De komende dagen rolt de ontwikkelaar langzaam de app uit en concurreert zo rechtstreeks met FaceTime, Skype en andere videochatfuncties.

Slechte verbinding

Met Duo kan je videogesprekken voeren via telefoonnummers net zoals bijvoorbeeld WhatsApp. De app werkt ook met een slechte internetverbinding en is daarom ook te gebruiken in ontwikkelingslanden of tijdens een treinrit vol tunnels.

Knock Knock

Tech experts zien tot nu toe één groot verschil tussen Duo en andere videochat-apps en dat is Knock Knock. Door de functie ben jij al zichtbaar voor degene die je belt, voordat hij of zij opneemt. Sta je op een leuk festival of moet je gered worden van ongewilde versierpoging, dan neemt diegene al heel anders het gesprek aan. Dat is in ieder geval het idee.

Waarom je deze app écht zou moeten gebruiken in plaats van alle andere opties die je al hebt, moet nog blijken. Kijk jij ernaar uit?

Ster advertentie
Ster advertentie