Up 2 Date

Ismail Ilgun van Hoodvlogs aangehouden door politie

  1. Newschevron right
  2. Ismail Ilgun van Hoodvlogs aangehouden door politie

Hoodvlogs-oprichter Ismail Ilgun en acht anderen zijn in Zaandam aangehouden door de politie. Het AD schrijft dat Ilgun dinsdagochtend is aangehouden voor opruiing. De digitale gegevensdragers van de populaire vlogger zouden zijn ingenomen.

Vrijgelaten

Ismail Ilgun zit nog vast, maar de acht anderen zijn inmiddels vrijgelaten met een boete. De acht zijn volgens het AD aangehouden voor onder andere het overtreden van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) in verband met het samenscholingsverbod, het niet op vordering tonen van het identiteitsbewijs en het rijden zonder rijbewijs.

Journalist aangehouden

Een van de aangehouden acht personen blijkt de Turks-Nederlandse journalist Fatih Özyar die actief is voor de Turkse krant Sabah en het Turkse persbureau DHA. Özyar schrijft in het Turks op Facebook (vertaling op DutchTurks) dat hij de arrestaties ter plekke kwam filmen en ter plekke hardhandig werd geduwd door een politieagent. Daarna werd hij hardhandig aangehouden en overgebracht naar een cel waar hij 15 uur in heeft vastgezeten.

Ster advertentie
Ster advertentie