Up 2 Date

Anti Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie vrijgesproken

  1. Newschevron right
  2. Anti Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie vrijgesproken

Anti Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie (35) is donderdagmiddag vrijgesproken door de rechtbank Den Haag. Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Jerry, ook wel bekend als Kno'Ledge Cesare, werd opgepakt bij de Sinterklaasintocht in Gouda. Tijdens zijn protest zou hij een agent hebben mishandeld.

Paniekreactie

De rechter vindt dat de politie geen reden had om Jerry hardhandig uit het demonstrerende publiek te trekken. Jerry verzette zich vanuit een paniekreactie en mag daar volgens de rechter niet voor gestraft worden. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie nog een geldboete van 1500 euro en 1250 euro aan smartengeld.

Deze video laat zien hoe de arrestatie verliep.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voordat Jerry werd gearresteerd, werkte hij als beveiliger. Maar het zijn van een verdachte in deze slepende zaak, eiste z'n tol in zijn dagelijkse leven. Hij moest zijn beveiligingsvergunning inleveren en rondkomen van een minimuminkomen.

De strijd gaat door

Jerry 's vrijspraak is een hele pak van zijn hart. Maar hij is nog niet klaar met de strijd om het Sinterklaasfeest eentje voor iedereen te maken. Onlangs sprak Kinderombudsman Margrite Kalverboer zich uit over deze kwestie en vertelde dat Zwarte Piet wel degelijk kan zorgen voor een gevoel van uitsluiting en discriminatie.

Werk aan de winkel!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie