STER Advertentie
STER Advertentie

Rechter die drugsbaron ''El Chapo'' veroordeelde werd doodgeschoten op straat

Rechter die drugsbaron El Chapo veroordeelde werd doodgeschoten op straat

Woensdag 19 oktober 2016 - 15:00 uur

|

Door:

Ginette

De Mexicaanse rechter Vicente Antonio Bermúdez Zacarías die bij het proces van drugsbaron ''El Chapo'' betrokken was, is maandag door zijn hoofd geschoten terwijl hij aan het hardlopen was. Later die dag overleed hij in het ziekenhuis. 

Veroordeling

De Mexicaanse drugsbaron Joaquín ''El Chapo'' Guzmán werd januari dit jaar opnieuw aangehouden na zijn tweede ontsnapping uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Mexico. Na zijn arrestatie wilde de Mexicaanse autoriteiten hem overdragen aan de Verenigde Staten, maar dat proberen zijn advocaten te voorkomen. De uitlevering zou januari of februari 2017 moeten gebeuren. In Amerika zou hij worden veroordeeld voor moord, drugshandel, georganiseerde misdaad en het witwassen van geld. Rechter Zacarías was één van de rechters die deze beslissing nam. 

Wraak

Guzmán stond aan het hoofd van het machtigste drugskartel in Mexico, het Sinaloakartel. Op dit moment bevindt hij zich nog in de gevangenis in Ciudad Juariz, aan de grens met de Verenigde Staten. De reden van de moord is nog onbekend, maar volgens geruchten zou dit een wraakactie zijn op de veroordeling van de drugsbaron. 

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan