Up 2 Date

Speler Chapecoense vergeet paspoort en ontkomt aan verschrikkelijke vliegtuigcrash

  1. Newschevron right
  2. Speler Chapecoense vergeet paspoort en ontkomt aan verschrikkelijke vliegtuigcrash

Chapecoense-voetballer Matheus Saroli zal altijd met gemengde gevoelens terug blijven kijken naar de vliegtuigcrash in Colombia van gisteravond. Net voor de fatale vlucht kwam hij erachter dat hij zijn paspoort was vergeten, waardoor hij de vlucht miste. Zijn vader, trainer Caio Junior, zat wel op het vliegtuig en overleefde de crash niet.

familie

Bij de crash kwamen 76 mensen om het leven. Veel daarvan waren spelers van het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense. Matheus verloor niet alleen zijn vader, maar ook 19 van zijn teamgenoten. Op Twitter liet hij weten dat hij en zijn broer oké zijn, maar dat hij vooral rust nodig heeft.

"Vrienden, mijn broer en ik zijn oké. Ik was in São Paulo vandaag: omdat ik mijn paspoort vergeten was, kon ik niet meereizen. Wij, en vooral mijn moeder, hebben nu nood aan rust. Maar we houden ons sterk en zullen deze klap te boven komen. Bedankt voor de vele telefoontjes en berichten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shock

Veel mensen zijn geshockeerd door de gebeurtenis van gisterenavond en betuigen hun steun op allerlei manieren. Zo liet de Braziliaanse stervoetballer Neymar (FC Barcelona) op Instagram weten dat hij in gedachten bij de slachtoffers en nabestaanden van de ramp is.

“Deze tragedie is ongelooflijk. Deze gebeurtenis is niet te geloven, dat het vliegtuig is neergestort is niet te geloven. Het is onmogelijk om te geloven dat atleten, mensen, in het vliegtuig zaten en zijn omgekomen. Dat ze nu hun familie achterlaten. Vandaag huilt de wereld, maar de hemel zal kampioenen ontvangen. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden. Força Chape!

kampioensbeker

Chapecoense was onderweg naar Colombia om mee te doen aan de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League. Ze zouden het opnemen tegen Atlético Nacional, die nu de beker wil schenken aan de Braziliaanse club. Atlético Nacional heeft een officieel verzoek ingediend bij de voetbalbond om Chapecoense uit te roepen tot de winnaar van Copa Sudamericana.

Ster advertentie
Ster advertentie