STER Advertentie
STER Advertentie

Best betaalde YouTuber verdient 14 miljoen euro per jaar

Best betaalde YouTuber verdient 14 miljoen euro per jaar

Dinsdag 6 december 2016 - 15:29 uur

|

Door:

Ginette

De best betaalde YouTuber is de Zweedse Felix Kjellberg, bekend van zijn kanaal PewDiePie. Tussen juni 2015 en juni 2016 verdiende hij 15 miljoen dollar, omgerekend bijna 14 miljoen euro. Op de tweede plek staat pranker Roman Atwood met zo'n 8 miljoen dollar per jaar. 

Rijke gamers

Ook in Nederland wordt er flink geld verdiend met YouTube. Vorig jaar verdiende Robb van Eijndhoven met zijn gamekanaal Siv HD meer dan 2 ton. Op de tweede plek staat ook een gamer, namelijk Jordi van den Bussche met zijn kanaal Kwebbelkop. Toch kun je ook met andere 'talenten' rijk worden via het populairste videokanaal. Willem Stevens verdient bakken met geld met zijn animatieserie Kud, Mascha Feoktistova met haar beautykanaal Beautygloss en Giel de Winter met zijn videoconcept StukTV. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sluikreclame

Het meeste geld komt binnen via reclame. Adverteerders zijn bereid om veel geld uit te geven aan YouTubers, omdat ze zo'n enorm bereik hebben. Het probleem is dat het vaak niet duidelijk wordt wanneer er geadverteerd wordt. Daarom wordt er nu gewerkt aan een nieuwe wetgeving, waarbij altijd duidelijk wordt gezegd dat er wordt betaald om een bepaald product aan te prijzen.

Populair op FunX.nl

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Vrouw (48) plankt 4 uur en 20 minuten en verbreekt wereldrecord

  • Jessie Jazz verkozen tot mooiste vrouw van Nederland

  • Nieuwe schok voor Casillas: echtgenote heeft kanker

  • Teaser van laatste seizoen Orange is the New Black

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.30448-best-verdienende-youtuber-verdient-14-miljoen-in-een-jaar"}