STER Advertentie
STER Advertentie

VIDEO: Amsterdamse jongen meters meegesleurd na aanrijding

VIDEO: Amsterdamse jongen meters meegesleurd na aanrijding

Woensdag 15 februari 2017 - 19:51 uur

|

Door:

Charissa

Er zijn online videobeelden opgedoken van de Amsterdamse jongen die na een verkeersruzie meters werd meegesleurd door een auto. De 21-jarige zou op zijn scooter zijn aangereden door een auto met Frans kenteken. De scooterrijder stond in de deuropening van de auto om verhaal te halen, toen de bestuurder opnieuw begon te rijden.

112

Een andere scooterrijder filmde het hele incident. Op de beelden is te zien dat de jongen half uit het linkerportier van de Golf hangt. "Ik hing in de auto en hield me met mijn linkerhand vast aan de deur. Met mijn andere hand belde ik 112", vertelde hij aan AT5.

Achtervolging

Op de video is te zien dat de auto enkele keren afslaat. Op een gegeven moment raakt de Amsterdammer in een worsteling met de bestuurder, waarna deze nogmaals plankgas geeft. Ook een voorbijganger probeert tevergeefs de auto tegen te houden. Tijdens de vluchtpoging botst het voertuig met het portier tegen meerdere geparkeerde auto's.

Pistool

De jongen liet de autodeur los, toen volgens hem de bestuurder iets uit zijn dashboardkastje pakte. "Het was iets zwarts, ik was bang dat het een pistool was", zegt hij tegen AT5.

Op de vlucht

De auto crasht een paar straten verderop. Volgens de politie zijn de verdachten waarschijnlijk op de voet verder gevlucht. Ze zijn nog steeds niet teruggevonden.

Hoewel het 'ritje' er gewelddadig uitzag, vertelt de 21-jarige tegen AT5 dat hij er niets van heeft gevoeld. Hij kwam weg met een gekneusde knie en wat schaafwonden.

Populair op FunX.nl