STER Advertentie
STER Advertentie

Hassan (76) gaat viral op Facebook: "Jongeren, maak je ouders trots!"

Hassan (76) gaat viral op Facebook: "Jongeren, maak je ouders trots!"

Vrijdag 24 februari 2017 - 16:22 uur

|

Door:

Burç

Een oproep van de 76-jarige Nijmegenaar Hassan gaat vandaag helemaal viral op Facebook. Daarin roept de gepensioneerde mijnwerker (Marokkaanse) jongeren op om hun kansen te benutten en op die manier hun ouders trots te maken.

Maak je ouders trots

In de post van Hassan die zijn dochter op Facebook heeft gedeeld, staat dat hij teleurgesteld is in jongeren. Hassan schaamt zich ervoor dat ze radicaliseren of bijvoorbeeld in Opsporing Verzocht belanden. Het verbaast hem dat dit kan gebeuren in Nederland, het land dat hem en andere eerste generatie Marokkanen goed behandelde.

SCHAAMTE

"Wij, van de 1e generatie Marokkanen in Nederland, zijn goed behandeld. En dankbaarheid daarvoor is op zijn plaats. Des te meer ik het niet verwacht had dat onze kinderen zouden 'radicaliseren'. Onschuldigen worden hier slachtoffer van. En hier schaam ik mij voor."

werkdagen van 20 uur

Hassan schrijft dat de jeugd nu genoeg kansen krijgt om succesvol te zijn. Dat was wel anders toen hij net in Nederland kwam. Hassan kon studeren destijds wel vergeten. Hij maakte werkdagen van soms wel 20 uur in de Limburgse mijnen: "Wij klaagden niet en deden dit om genoeg geld bij elkaar te halen om onszelf en onze geliefden te voorzien van de basisbehoeften. Jullie hebben de kans om jullie te ontwikkelen. Laat je NIET beïnvloeden door bepaalde lui met vreemde en niet gepaste opvattingen."

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Football manager 2020 nu tijdelijk gratis op te halen

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

  • Cardi B en Offset gaan scheiden