Up 2 Date

Broederliefde toch geen Ambassadeur van de Vrijheid

  1. Newschevron right
  2. Broederliefde toch geen Ambassadeur van de Vrijheid

Broederliefde zal dit jaar toch geen Ambassadeur van de Vrijheid zijn op 4 en 5 mei. Dat heeft Het Nationaal Comité 4 en 5 mei zojuist besloten. Vorige week dook er een filmpje op waarin Emms een antisemitisch lied zingt. Het ambassadeurschap van Broederliefde zorgde daarom voor veel ophef.

Excuses

Emms zong de antisemitische teksten na afloop van de KNVB Bekerfinale in 2016. Broederliefde bood destijds al hun excuses aan. Vorige week toen het filmpje opnieuw opdook hebben de mannen van Broederliefde vorige week nogmaals hun excuses aangeboden.

auschwitz

Emms is zich zeer bewust van de impact van de uitlatingen. Samen met de mannen van Broederliefde bracht Emms in het kader van hun ambassadeurschap een bezoek aan Auschwitz. Naar eigen zeggen zou dit hem nog meer bewust hebben gemaakt van het kwetsende karakter van zijn uitspraken.

"Ik heb heel erg spijt van de dingen die ik heb gezegd op dat moment. Na mijn bezoek aan Auschwitz besef ik mij meer dan ooit dat we nooit luchtig kunnen doen over de verschrikkingen van de holocaust."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

besluit

Uiteindelijk heeft het Nationaal Comité 4 en 5 besloten dat Broederliefde niet langer de titel Ambassadeur van de Vrijheid zal dragen, omdat het door te veel mensen als "grievend" wordt ervaren. Daardoor is de titel niet passend. Broederliefde respecteert het besluit.

ambassadeurs van de vrijheid

De Ambassadeurs van de Vrijheid zijn op 4 mei aanwezig bij de Dodenherdenking op De Dam in Amsterdam en vliegen op 5 mei met een helikopter over Nederland om zoveel mogelijk Bevrijdingsfestivals te bezoeken.

Ster advertentie
Ster advertentie